«Старий Луцьк-Університет» переміг «Хімік-2» у Луцьку

«Старий Луцьк-Університет» переміг «Хімік-2» у Луцьку

Наша команда здобула першу перемогу у рамках Вищої ліги України з баскетболу.

Після невдалого вояжу до Рівного луцьким баскетболістам було надважливо стартувати з перемоги перед власними вболівальниками. Здавалось, що саме надмірне бажання перемогти завадило нашим гравцям на стартів поєдинку: лучани декілька раз поспіль невимушено втратили м’яч і дозволили гостям вийти вперед у рахунку. Незважаючи на невпевнені дії на старті матчу, підопічні Дмитра Чайковського зібралися і зуміли продемонструвати южненцям хто в домі господар.

Як і очікувалось, луцька команда вдало користувалася перевагою в антропометрії Швагринського та Салтовця, які були лідерами господарів у стартові хвилини. Намагання «здвоїти» бігменів лучан результату не давали. Не відставали від партнерів по команді і Литвиненко та Коцько. Останній – увімкнув фірмові проходи, на які захист гостей не завжди знаходив протидію. Перша чверть завершилася з комфортною перевагою господарів з рахунком 23-13.

На початку другої десятихвилинки у гостей розігрався Рахімшаїков. Господарі парирували молодому представнику «Хіміка-2» досвідом Салтовця та Литвиненка. Відзначимо й те, що важливу роль у ротації захисників «Старого Луцька» відіграв новачок команди Василь Чиж, який почергово змінював капітана Едуарда Федчука та Володимира Коцька. Отримав шанс проявити себе і центровий лучан Ілля Бедлінський. «Зелені» зусиллями Головчика скоротили різницю у рахунку до однієї результативної атаки, однак зовсім інші плани були у місцевих баскетболістів, які завдяки результативним діям Салтовця, Чижа та Швагринського пішли на велику перерву за рахунку 38-32 на свою користь.

Перерва допомогла підопічним Олександра Пащенка знайти свою гру. Досвідчений наставник южненців вніс корективи і в його гравців «полетіло». Хоча стартові хвилини чверті все ж краще вдалися лучанам, серед яких активністю відзначився Федчук. Гості зусиллями Ковляра та Клевзуника наблизилися у рахунку, а завдяки двом дальнім атакам Рахімшаїкова вийшли вперед. На останню десятихвилинку команди пішли за мінімальної переваги гостей 50-51.

Початок останньої чверті запам’ятався своєрідними «качелями» у рахунку. Команди почергово виходили вперед. У такі хвилини на першу роль вийшла психологічна впевненість та досвід, яких побільше було у господарів. У потрібний момент увімкнувся Володимир Коцько, який раз по раз здобував залікові бали. Відзначимо й вдалі дії Дмитра Швагринського, який встигав вдало захищатися й не менш вдало атакувати. У підсумку, «Старий Луцьк-Університет» здобув перемогу з рахунком 77-71. Найрезультативнішими гравцями матчу з 21 очком стали Салтовець, Коцько та Головчик. Наступний матч команди проведуть вже завтра о 11:00.

Рекомендовано

Догори
Підтримати