Волинський характер: «Старий Луцьк» вирвав перемогу у дубля «Київ-Баскета»

Волинський характер: «Старий Луцьк» вирвав перемогу у дубля «Київ-Баскета»

Нав’язавши господарям високий пресинг та агресивний захист, «Старий Луцьк-Університет» після провальної першої чверті зумів вирвати перемогу.

Кияни почали матч дальньою артилерією, влучивши двічі з-за дуги. Гості не забарилися і відповіли «ендваном» Коцька. Господарям вдалося втекти у невеликий відрив. Не останню роль в цьому зіграв один з лідерів киян Шевченко. За рахунку 17-5 тайм-аут взяв Володимир Журжій.  Перерва нашу команду дещо оживила: Коцько ефектно асистував  Швагринському, а той без проблем розібрався у трьохсекундній зоні. Підопічні Балашова відповіли результативним проходом Ковальчука. В «Старого Луцька» натомість традиційно для останніх матчів здалеку не летіло: лучани не влучили жодного з 8 трьохочкових кидків. Така тенденція не вибила з рівного Швагринського, який продовжував бути активним і влучив 2 з фолом. Під кінець десятихвилинки «фіолетові» увімкнули високий пресинг і змушували господарів помилятися. Незважаючи на це, першу чверть з рахунком 25-10 впевнено виграли баскетболісти зі столиці.

Кияни розпочали другу чверть зонним захистом, який лучанам вдавалося «розбивати» не завжди. Наші продовжували намагатися зустрічати високо і частенько змушували господарів втрачати м’яч. Темп гри дещо впав, команди багато помилялися і мало влучали. Ефектним попаданням  з під габаритного Шевченка відзначився Коцько. Декількома моментами пізніше саме Володимир  перервав і «прокляття» дальніх спроб. Агресивний захист «Старого Луцька» здавалося дещо застав зненацька молодих гравців «Києв-Баскета-2», яким доволі важко давався перехід з оборони в атаку. Тим часом «трьоху» влучив Литвиненко і скоротив відставання до 6 очок. Незважаючи на це, останніми в чверті стали важких два очки Ковальчука. На велику перерву пішли за рахунку 38-30.

Після перерви в гостей з’явився Бедлінський, який повернувся в розташування команди перед матчами у Києві. Зусиллями Сидорчука господарі відновили собі перевагу у 10 очок. Наші «високі» спробували щастя у дальніх кидках, але не влучали. Не влучали вони – влучив Федчук, а згодом у відриві додав і Швагринський. Як наслідок – миттєва реакція від Балашова у вигляді тайм-ауту. Після хвилинної перерви – знову  високий зонний пресинг «Старого Луцька» і знову 2 очки від Швагринського з «фарби». Після цього на майданчику розпочалися «результативні качелі»: то одні, то інші забивали у швидких відривах. Дещо перервали цю тенденцію два дальніх влучання капітана гостей, які скоротили рахунок до 1 очка, однак за якихось декілька секунд тим же відповів Подковиров. Передостання десятихвилинка завершилася з відставанням «Старого Луцька» у три очки.

Останню чверть краще розпочали наші хлопці. Після додавання Швагринського рахунок у матчі став рівним. Згодом команди декілька раз поспіль обмінювали результативними атаками. В ці хвилини найактивнішими були Федчук та Коцько, в господарів кураж піймав Подковиров. Надважливу трійку влучив Глушко, але знову влучив Подковиров. Останні хвилини матчу стали дуеллю Подковирова та Коцька. За 20 секунд до кінця 4 чверті рахунок був рівним і м’ячем володіли наші баскетболісти. Зрештою, у важкому проході Коцьку таки вдалося влучити у кільце суперника. На зворотню атаку в киян залишалося 4 секунди, однак перехоплення Кунчика не дозволило «жовтим» завершити атаку кидком.

У підсумку, 70-72 на користь «Старого Луцька». Відзначаємо 24 очка та 9 підбирань Володимира Коцька. Наступний матч команди проведуть завтра о 13:00.

Рекомендовано

Догори
Підтримати