Максим Дейна: «Ми трішки недооцінили суперники у другому поєдинку»

Максим Дейна: «Ми трішки недооцінили суперники у другому поєдинку»

Центровий БК «Старий Луцьк-Університет» Максим Дейна минулоріч приєднався до нашої команди з «Черкаських Мавп». Минулих вихідних бігмен допоміг лучанам здобути дві виїзні перемоги над своїми екс-одноклубниками. Підсумками цих матчів гравець поділився із клубною прес-службою.

Поєдинки проти своїх екс-команд для баскетболістів, та і загалом для всіх спортсменів, часто носять принциповий характер. Однак, останнім часом все частіше доводиться чути шаблонну фразу від гравців: «для мене кожен матч принциповий». Для тебе теж поєдинок проти дубля «Черкаських Мавп» не відрізнявся від інших поєдинків?

  • Ні, це був принциповий матч, я хотів довести, що виріс у професійному плані, прогресував. Можливо, добавив у деяких баскетбольних моментах. Вважаю, що покращив свою майстерність і розуміння баскетболу після повернення до Луцька.

Наскільки несподіваним для тебе було те, що у першій грі довелося захищатися проти Скапінцева, який, фактично, перед грою повернувся до Черкас зі  США?

  • Я знаю Дмитра з тих часів, як я ще був в основній команді черкащан. Окрім цього, він грав з нами за дубль , тому я знав його сильні та слабкі сторони. Я гадав, що після США він повернеться в кращих кондиціях, однак в матчах з нами йому не вдалося в достатній мірі себе проявити.

В першому матчі часто траплялося, коли одночасно на паркеті грали, фактично, чотири номінальних центрових: Дейна-Шевчук та Сергєєв-Скапінцев. Наскільки незвично було грати в таких умовах, при такій концентрації бігменів на майданчику?

  • Я завжди старався захищатися і грати проти габаритніших гравців, адже тоді ти здобуваєш хороший досвід. Для прикладу, захищався з тим же Орленком. Скапінцевим. Коли я грав у Черкасах, то в розташуванні команди були й іноземні гравці, більші по габаритах. Для мене це дуже цікаво, довести, що я можу захищатися проти вищих гравців.

Минулоріч у Луцьку після поєдинків з «Черкаськими Мавпами 2» тренер гостей говорив про те, що він бачить тебе на позиції 4-го номера. У нашій команді ти частіше граєш центрового. Яка позиція для тебе комфортніша?

  • Я б хотів би грати на позиції 4-го номера, мені так комфортніше. Тим не менш, у Луцьку мене бачать на позиції центрового і я не можу не прислухатися до думки тренера, тому готовий грати на будь-якій позиції і приносити користь команді.

В другому поєдинку проти дубля  «Черкаських Мавп», незважаючи на відсутність Скапінцева та Сергєєва, нам перемога далася дещо важче, ніж у першій грі. Причина цьому фізична втома чи можливо втрата концентрації?

  • Думаю, що на перший матч ми краще налаштувалися, ніж на другу гру. Можливо, ми трішки недооцінили суперники у другому поєдинку і це могло з нами зіграти злий жарт, але ми зібралися з силами і все таки здобули потрібну перемогу.

 

Розмовляв Андрій Мошкун

Фото – Степан Матіях

Рекомендовано

Догори
Підтримати