Різдвяні традиції «Старого Луцька»

Різдвяні традиції «Старого Луцька»

6-7- го січня гравці «Старого Луцька» отримали вихідні, аби разом з родинами зустріти Різдво. Клубна прес-служба поспілкувалася із гравцями та тренерами, щоб дізнатися про сімейні традиції святкування цього свята.

Дмитро Швагринський(форвард БК «Старий Луцьк»): «Де б ми не були, в якій точці країни чи світу ми всі з’їжджаємось на Різдво додому, збираємось за святковим столом. Перший день завжди проводимо вдома, а на другий день ходимо в гості. В нас родина по моїй лінії велика, але я не пам’ятаю такого року, щоб ми окремо святкували. Завжди разом. Навіть моя дружина, яка грає за кордоном, завжди старається приїхати на Різдво додому. Здається, лише один раз таке було, що нам не вийшло. Тому 6-го числа поїдемо на мою батьківщину та зберемось за святковим столом».

Андрій Співак(захисник БК «Старий Луцьк»): «Ми починаємо святкувати  6-го січня. Стараємось зібратися в моїх батьків в Калуші, або в батьків дружини. Як і годиться, готуємо 12 страв на Святвечір.  Цьогоріч поїдемо на батьківщину дружини, де будемо святкувати з її родиною».

Петро Глушко(форвард БК «Старий Луцьк»): «Ми святкуємо Різдво 7-го січня. У нас будуть вихідні, тож я поїду до своїх батьків в Сенкевичівку. Кожного року, як би там не було, ми стараємось святкувати Різдво у родинному колі – або а батьків, або в баби. Обов’язковий елемент свята – кутя. Жодного разу ще не було, щоб без неї обходилося».

Андрій Гуцалюк (захисник БК «Старий Луцьк»): « На Різдво я поїду додому, у Вінницю. Буду святкувати з батьками, поїду до бабусі, тобто проведу цей час із сім’єю. Мої рідні святкують Різдво 6-7- го січня.  Для нас Різдво – родинне свято. Максимум це – поїхати до родичів, або до бабусі. Новий рік – це свято, коли можна святкувати з друзями. Різвдо – завжди вдома. Обов’язково на столі має бути кутя. Не знаю чи завжди рівно дванадцять страв, бо сім’я у нас велика, тому може бути і більше».

Максим Дейна(центровий БК «Старий Луцьк»): « Моя сім’я продовжує святкувати Різдво 7-го січня. Це перший рік, коли після Черкас, я маю можливість святкувати із сім’єю. Вперше за три роки. Обов’язково стараємось дотримуватися всіх традицій, готуємо дванадцять страв, кутю, збираємось родиною за столом, молимось та співаємо колядки ».

Олександр Лукашук(виконавчий директор БК «Старий Луцьк»): « В цьому році ми ще будемо святкувати за старим стилем, але я сподіваюся, що в наступному році ми, як і всі цивілізовані країни, будемо святкувати Різдво 25-го грудня. Якщо ми рухаємось до Європи, то нам треба святкувати саме 25-го грудня. Традиційно, збираємось на вечерю вдома. Колись, як я ще був дитиною, були живі дідусь та бабуся, на Різдво ми їздили до них в село. Після того, як їх не стало, то приїжджаємо до батьків і всі разом проводимо це свято».

Дмитро Чайковський(віце-президент БК «Старий Луцьк»)  «Звичайно, Різдво – це сімейне свято. Святкуємо його з 6-го на 7-ме січня. У нас буде сімейна вечеря. Хочеться, щоб збиралося чим побільше рідні. Напевно, будемо святкувати з дружиною та дітьми, хоча є такий варіант, що поїдемо в Устилуг до батьків дружини. В будь-якому випадку, святкування буде в сімейному колі.  Як я був дитиною, то ходив колядувати. Діти більш скромні, але для бабусі та дідуся вони завжди колядують. Намагаємось, щоб за столом було дванадцять страв. Стараємося розказувати дітям про традиції та обряди Різдва.

Відпускаємо гравців на два дні до рідних, щоб вони відсвяткували Різдво в родинному колі. Розраховуємо на те, що всі поставляться професійно до своїх обов’язків, тому відпускаємо без жодних побоювань. Хлопці знають, що клуб та вболівальники на них розраховують. Загалом же, хочеться привітати всіх з святом Різдва. Побажати миру, затишку, благополуччя та достатку!»

 

Спілкувався: Андрій Мошкун

Рекомендовано

Догори
Підтримати