Тернопіль-ТНЕУ – «Старий Луцьк»: принципова дуель у «Файному місті»

Тернопіль-ТНЕУ – «Старий Луцьк»: принципова дуель у «Файному місті»

Після нетривалої паузи у чемпіонаті наша команда на виїзді поміряється силами із місцевим Тернополем. Цього вікенду «Старий Луцьк-Університет» зіграє проти другої команди чемпіонату.

Обидві команди вже зустрічалися минулого сезону в рамках першої ліги. Якщо лучани в порівнянні з тими матчами підсилили свій склад Василем Чижем, то «зелені» діяли активніше. Тернопіль серед інших новачків прийняв в свої лави і добре знайомого луцьким вболівальникам Олега Рудакова та досвідченого Микиту Найка. У складі господарів відзначаємо й наставника – екс-гравця збірної України Дмитра Забірченка, який робить перші кроки на тренерському містку, однак має значний досвід у якості баскетболіста.

Лідерами  за основними показниками «університетського» Тернополя є Максим Нікітін(17.3 очок за гру), Олег Рудаков(9 підбирань за гру) та Микита Найко(6.4 передач за гру). Відзначаємо і ще один статистичний показник: тернопільська команда в середньому за матч набирає 94.1 очко, тож нашим хлопцям буде непросто стримати атакувальний порив господарів. Потужно виглядає і тріо бігменів Нікітін-Одажиу-Ворнік. Єдину  поразку команда Дмитра Забірченка зазнала ще на початку чемпіонату, поступившись дублю южненського «Хіміка».

Хлопці Володимира Журжія минулий тур пропускали і планомірно готувалися до вояжу в сусідній обласний центр. Відзначимо, що наші гравці мали можливість тримати себе в формі не лише завдяки тренувальному процесу, а й в завдячуючи матчам Аматорської баскетбольної ліги, де виступає низка баскетболістів «Старого Луцька». В крайній «спарці» баскетболісти з Луцька зуміли на виїзді обмінятися перемогами із дублем «Черкаських мавп». В тих матчах тренерський штаб нашої команди отримав неприємний сюрприз у вигляді травми своїх гравців та суттєвого підсилення суперника, до складу якого доєдналося тріо з основної команди черкащан.

В порівнянні з останніми матчами «вишки» проти дубля «Черкаських мавп» вдалося залікувати травми капітану команди Едуарду Федчуку та Юрію Карпенку. Лідерами за статистичними показниками у складі лучан є Володимир Коцько(16.7 очок та 4.2 передачі за гру) та Олег Салтовець (10.5 підбирань). Зрештою, волиняни знають як перемагати команду з Тернополя, що вже доводили у минулому розіграші першої ліги.

Обидва матчі Вищої ліги відбудуться на майданчику місцевого університету ТНЕУ. 1 грудня гра розпочнеться о 16:00, другий матч відбудеться наступного дня. Початок о 13:00.  Трансляція: Ютуб, офіційний сайт Федерації баскетболу України.

 

Рекомендовано

Догори
Підтримати