Паритет з «Мавпами»: «Старий Луцьк» та черкащани обмінялися перемогами

Паритет з «Мавпами»: «Старий Луцьк» та черкащани обмінялися перемогами

За підсумком двох матчів проти дубля «Черкаських Мавп-2» наша команда везе одну перемогу.

9 листопада:  «Черкаські Мавпи-2» – «Старий Луцьк-Університет» 75:78

Початок першого поєдинку залишився за господарями. Напевно, на це були свої причини, якщо зважати на дальню дорогу та відсутність Федчука і Карпенка. Незважаючи на це, гості швидко оговталися: Глушко, Швагринський та Коцько скоротили різницю в рахунку, а потім свою справу зробила антропометрія та досвід в особі Олега Салтовця. Перша чверть залишилася за лучанами 18-20.

Друга чверть за розвитком гри, та й за результатом нагадувала свою попередницю. Команди з перемінним успіхом атакували та захищалися, не відпускаючи суперників у рахунку. Загалом же, в очковому еквіваленті кращими були гості, які зуміли зрівняти рахунок. На велику перерву суперники пішли за рівних 38-38.

Початок третьої чверті краще вдався нашим хлопцям, які декілька раз втікали у очковий відрив. Незважаючи на це, підопічні Скрипця зуміли зібратися і не відпустити гостей у рахунку. Третя чверть, як і її попередниця, завершилася внічию 57-57.

Четверта чверть розпочалася з дальнього влучання від Дейни. Саме завдяки Максимові «білі» зуміли відірватися на шість очок. Інші плани були у Дмитра Швагринського: дванадцятий номер нашої команди відновив паритет у рахунку.

Згодом настала черга влучати ще одного «легіонера» з Луцька Войтовича: Ярослав забив 4 з 4-х штрафних кидків. Однак останнє слово все ж було за «Старим Луцьком»: Салтовець вкотре продемонстрував хто господар під щитом. Врешті, вирішальною стала трійка від Дмитра Швагринсього: на дальнє влучання форварда лучан  у господарів відповіді не знайшлося. Найрезультавнішим гравцем матчу став Олег Салтовець із 29 очками. Відзначаємо й Дмитра Швагринського, в активі якого 27 очок та 10 підбирань.

 

10 листопада:  «Черкаські Мавпи-2» – «Старий Луцьк-Університет»

Символічно, що перші очки в матчі набрали лучани, щоправда, це був представник нашого міста в складі господарів: Максим Дейна продерся під кільце і забив. Перші хвилини матчу були динамічними та результативними. Після обманного показу Салтовець підняв в повітря опонента і забив два очки в проході, давши Луцьку гандикап у п’ять очок. Тренерський штаб господарів не забарився, взявши тайм-аут, після якого черкащани відповіли двома влучними кидками від Воєводи і вийшли вперед 17-14. Зрештою, перша чверть так і закінчилася.

Після поновлення гри лідерські якості продемонстрував Швагринський, який влучив дальній та забив з-під щита. Лучани активно захищалися і змушували суперників робити дитячі помилки та втрачати м’яч. В гостей лідерські якості знову проявив Воєвода, який скоротив різницю в рахунку до мінімуму. Відзначимо, що з 22 очок господарів 16 були саме на рахунку Воєводи.

Наші хлопці відповіли вдалими діями Хомича, Салтовця та Швагринського. В ці хвилини баскетболісти в білих майках шукали щастя в дальніх спробах, лучани ж діяли більш різноманітно. В момент, коли перебрав фолів Воєвода, лідерські ролі в господарів взяли на себе лучани: Войтович та Дейна, які скоротили різницю у рахунку до мінімуму. Господарі таки вийшли вперед завдяки тому ж Дейні, який влучив з лінії штрафних, а потім забив дальній з сиреною. Перед великою перервою на табло горіли 37-33

Третя чверть розпочалася з неприємних новин для наставника «мавп»: четвертий фол отримав один з лідерів команди Максим Дейна. В стартові хвилини знову під кільцем господарював Салтовець, в господарів був активним Сєргєєв. Лучани раз по раз скорочували різницю в рахунку до мінімуму, однак зрівняти ніяк не виходило. Згодом четвертий фол отримав і Дмитро Швагринський. Після двох поспіль влучань Шевчука різниця у рахунку становила одне очко, але Руслов відновив статус кво, а після данку Мельника Володимир Журжій був змушений брати тайм-аут. Кінцівка десятихвилинки залишилася за господарями. Завдяки влучанням Войтовича остаточним рахунком чверті стали 64 на 53.

Після довгої дороги та виснажливих двох матчів на останню десятихвилинку сил більше залишилося у черкащан. Господарі заволоділи комфортною перевагою у рахунку і не збиралися її втрачати. Повернути інтригу у матч міг ефектний дальній від Швагринського, однак виснажені партнери по команді його потуг не підтримали. Зрештою,   підсумкову перемогу в другому матчі святкували господарі 84-65.

Рекомендовано

Догори
Підтримати