«Старий Луцьк» у далекому Дніпрі: анонс матчу Вищої ліги

«Старий Луцьк» у далекому Дніпрі: анонс матчу Вищої ліги

Цього вікенду «Старий Луцьк-Університет» відправиться у далекий вояж в Дніпро, де двічі зіграє з місцевим КПЗО «ДОС ДЮСШ-ДОР».

В минулому турі наша команда в напруженій боротьбі поступилася лідерам чемпіонату з Тернополя. Дніпровці на виїзді двічі програли ще одній команді з верхівки турнірної таблиці –  БК «Рівне».

Після невдалого виїзду в Тернопіль лучани голови не опустили. Коментуючи ті матчі головний тренер Володимир Журжій акцентував увагу на тому, що гравці перебувають в хорошому настрої і налаштовані перемагати в наступних поєдинках. В порівнянні з матчами останнього туру наставник лучан може розраховувати на підсилення в особі Дмитра Кунчика. Захисник має досвід гри за «Хімік-2» та БК «Суми», а за нову команду може дебютувати вже цього вікенду.

В перерві між матчами «вишки» гравці «Старого Луцька» традиційно брали участь в іграх аматорської ліги. Окрім цього, луцька «Промбудсфера» зіграла в Суперлізі 3Х3. В складі цієї команди  виступають гравці «Старого Луцька» Едуард Федчук, Володимир Коцько, Дмитро Швагринський. Петро Глушко та Юрій Карпенко. Зауважимо, що Коцько на матчі «стрітбольної» Суперліги не їздив і планомірно готувався до матчів проти  КПЗО «ДОС ДЮСШ-ДОР».

За статистичними показниками лідером в нашій команді є Олег Салтовець з 17.1 очок та 10.4 підбирань за гру. Відзначаємо і показник в 4.3  результативних передач за гру у Володимира Коцька. Незважаючи на декілька мікропошкоджень та непростий календар матів, баскетболісти з Луцька розуміють, що відступати нікуди і налаштовані лише на перемогу.

Команда з Дніпра – не подарунок. Місцеві баскетболісти є одним з кращих серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями у Європі. Станом на сьогоднішній день підопічні Станіслава Каковкіна посідають останнє місце в турнірній таблиці Вищої ліги, маючи в своєму доробку  дві перемоги при десяти поразках. Зауважимо, що в порівнянні з «Київ-Баскет 2» дніпровці мають на 2 матчі менше.

Лідером  КПЗО «ДОС ДЮСШ-ДОР» з показником 9.7 очок та 3.1 підбирань є Олександр Фоменко. За підбираннями лідирує Павло Рязанцев, в активі якого 6.8 підбирань за гру.  У дніпровської команди варто відзначити і ширину складу: в цьогорічних матчах «вишки» вже зіграли 16 різних гравців.

Оцінку  суперникам «Старого Луцька» дав центровий Максим Дейна. «Черкаські Мавпи-2», за які виступає лучанин, обмінялися перемогами  з КПЗО «ДОС ДЮСШ-ДОР». За словами Дейни, дніпровці відзначаються великою волею до перемоги та безкомпромісною фізичною боротьбою. Зрештою, допомогти господарям може й те, що лучани перед матчем здолають 900 кілометрів, тож будуть втомлені далекою дорогою. Незважаючи на це, хлопці Володимира Журжія налаштовані лише на перемогу, яка дасть можливість продовжити боротьбу за омріяну зону плей-оф.

Перший матч стартує 15-го грудня в суботу о 19:00. Друга гра розпочнеться 16-го грудня о 11:00. Трансляція матчів на офіційному сайті ФБУ та Ютубі.

Рекомендовано

Догори
Підтримати