«Старий Луцьк» не втримав перемогу над «Тернополем»

У напруженому матчі «Старий Луцьк» вів в рахунку, але не зумів втримати перемогу над Тернополем.

Чи то зважаючи на вихідний день, чи на якісь технічні несправності, матч в Тернополі розпочався з двадцятихвилинним запізненням. Місцеві баскетболісти знали про те, що Рівне втратило очки у Черкасах, тож сподівалися на перемогу, яка б дозволила ділити першість в групі з рівненськими баскетболістами. «Старий Луцьк» теж не збирався поступатися: підопічні Журжія були налаштовані привезти з Файного міста» бодай одну перемогу.

В стартовій п’ятірці лучан відзначимо появу Дмитра Хомича та Іллі Бедлінського, які в цьому сезоні здебільшого з’являлися з лавки для запасних. В господарів з перших хвилин з’явився старий знайомий луцьких любителів баскетболу Олег Рудаков.

Гру краще розпочала наша команда. «Сірі» відповіли на влучний штрафний господарів двома очками Швагринського та трійкою від Федчука.  Атакувальний порив партнерів по команді вдало підтримали Бедлінський та Хомич. Згодом настала черга і досвідченого Салтовця, який двічі підряд підібрав на чужому щиті, а потім сам же забив. Господарі часу не гаяли і скоротили рахунок до мінімальних 10-11. Цим «жовті» натякнули тренерам нашої команди на те, що час брати тайм-аут.

Після хвилинної паузи з середньої відстані відкритий кидок забив Салтовець, а згодом влучив і Глушко. Неприємним дзвіночком для наших хлопці був перебір командних фолів, але тернополяни з лінії влучали не завжди. Перша чверть закінчилася перемогою лучан 15-19. Відзначимо, що наша команда зробила висновки з вчорашнього матчу і в першій чверті виграла підбирання

Друга чверть почалася з дальнього від Швагринського. Тернополяни захищалися зоною, розбивати яку лучанам було непросто. Зрештою, після влучання Бречка господарі таки вийшли вперед. Місцеві вболівальники раділи недовго 7 очок від Глушка встановили остаточний рахунок чверті 29-29. Цікаво, що станом на закінчення другої десятихвилинки команди на двох забили  лише 4 дальніх кидки з 28 спроб. Найрезультативнішими із позначкою в 9 очок на цей момент були Найко та Глушко.

Перші очки в третій чверті здобув Салтовець, який розібрався в «фарбі» з Нікітіним. Згодом команди обмінялися дальніми влучаннями.  Невтомний Салтовець двічі підбирав м’яч після своїх же кидків, а потім – влучив з штрафних. В цій десятихвилинці декілька хвилин отримав і молодий Прозапас.

Господарі заграли в широку ротацію Рудаков забив 2 з фолом і скоротив відставання  до одного очка, а потім свою команду вперед знову вивів Бречко. Лучани моментально відповіли проходом Чижа і додаванням Салтовця. В тернополян знайлися аргументи і на це: здалеку влучив Найко, а потім забив і Рудаков. У підсумку,  третя десятихвилинка завершилася, коли на табло горіло 49-42 на користь господарів

Остання чверть розпочалася зі спурту підопічних Забірченка. Після «трьохи» від Рудакова різниця в рахунку становила 11 очок на користь господарів. Після середнього від Салтовця і дальньго Глушка відставання волинян скоротилося.  Суперники обмінювалися результативними атаками, тримаючи різницю в рахунку в межах 5-6 очок. Після трьох очкового Найка – тайм-аут «Старого Луцька». Згодом команди прорвало на дальні влучання. На два дальніх Довідного гості відповіли влучанням Глушка. В підсумку, кінцівка залишилася за більш свіжими баскетболістами в жовтих майках.

Фінальна сирена зафіксувала рахунок 73-64. В складі нашої команди відзначаємо 23 очка та 13 підбирань Олега Салтовця. Статистичні дані матчу підтверджують низький відсоток дальніх влучань у двох команд та, фактично, рівність за підбираннями.

Якби там не було, але боротьба за серію плей-офф ще попереду.

Рекомендовано

Догори
Підтримати