«Старий-Луцьк-Університет» двічі переміг столичний «Київ-Баскет-2»

«Старий-Луцьк-Університет» двічі переміг столичний «Київ-Баскет-2»

Наша команда зуміла отримати дві важливих перемоги у «спарці» проти дубля столичного «Київ-Баскета».

78 : 72

(20 – 27; 17 – 13; 19 – 9; 22 – 23)

 Зусиллями капітана команди Едуарда Федчука наша команда вийшла вперед у суботньому поєдинку. Молоді підопічні Максима Балашова не знітилися і вдалими діями Бондаренка та Ковальчука змусили Дмитра Чайковського брати тайм-аут. Після цього господарі дещо оговталися, Швагринський та Салтовець зуміли взяти під контроль ситуацію «у фарбі» однак, молоді гості не заспокоювалися, раз по раз результативно завершуючи свої атаки. Зрештою, столична команда таки виграла першу чверть з рахунком 20-27.

У другій чверті перевага нашої команди у антропометрії дала свої результати: протягом якихось 30 секунди гості тричі сфолили проти Салтовця, а Олег був влучним з лінії штрафних.  Максим Балашов грав в широку ротацію, а його підопічні намагалися високо пресингувати свої опонентів, однак це не спрацювало. Карпенко, Литвиненко та Швагринський відзначилися результативними діями, в той час як в гостей розігрався Андрій Пошабля. На велику перерву команди пішли за рахунку 37-40.

В потрібний момент лідерські якості традиційно продемонстрував Коцько, адже саме його чотири очка підряд вивели нашу команду вперед у рахунку. Балашов спробував внести корективи у гру за допомогою тайм-аута, однак атакувальний порив гостей погасив влучний дальній кидок Федчука. В гостей дещо збився приціл у «шутера» Ковальчука, натомість активним в атаці був його одноклубник Хімічук. Згодом була майже ідеальна серія з 4 штрафних та сольного проходу від Коцька та ще два дальніх влучання від Федчука. Третя чверть закінчилася за позитивного для нашої команди рахунку 56-49.

Остання чверть ознаменувалася рівною боротьбою і низкою ефектних результативних дій від обох команд.  Зазначимо, що обидва тренерських штаби використало майже всіх баскетболістів, яким знайшлось місце в стартових протоколах. У вирішальний момент повести за собою партнерів по команді спробував капітан киян Болоценко, дальні влучання якого чергувалися із невимушеними втратами. Після чотирьох очок від Швагринського різниця у рахунку досягнула 16 очок. Зрештою, гості зуміли скоротити відставання, але на більше їх не вистачило.

70 : 62

(13 – 8; 24 – 21; 15 – 10; 18 – 23)

Чи то дався взнаки недільний ранок, чи якісь інші позабаскетбольні причини, однак стартова чверть поєдинку була неквапливою і мало результативною.  Відзначаємо, що вдруге за дві дні у стартовій п’ятірці нашої команди з’явився молодий центровий Володимир Шевчук. Гості вийшли вперед завдяки 4-м очкам від Бондаренка. У нашої команди відзначимо стартову активність Швагринського. Саме шість очок від дванадцятого номера допомогли «Старому Луцьку» зрівняти рахунок. Ефектним завершенням першої чверті стало дальнє влучання від Федчука.

У другій чверті команди прокинули і закинули на двох майже 50 очок. Вже традиційно для протистояння цих суперників у гостей не знаходилось аргументів проти Салтовця: здвоювання, а подекуди навіть «зтроювання» не давало бажаного результату, Олег влучав, заробляв на собі фоли та асистував партнерам по команді.  В гостей продовжував вести за собою партнерів Олег Бондаренко. Відзначимо, що прикре пошкодження у цій десятихвилинці здобув капітан «Старого Луцька» Едуард Федчук, який не зміг продовжити матч. Зусиллями Болоценка гості скоротили різницю у рахунку, однак свої результативні контраргументи у вигляді забитих очок знайшлися у Швагринського, Карпенка та Чижа.  Після першої половини матчу перевагою з рахунком 37-29 володіли наші хлопці.

На початку третьої чверті продовжували влучати Карпенко та Салтовець, в гостей увімкнувся лідер вчорашнього поєдинку Іван Ковальчук. Дещо добавило головного болю нашим тренерам вилучення Коцька, однак зусиллями Чижа, Хомича та Прозапаса, який повернувся після травми, наша команда змогла закрити ситуативний дефіцит захисників. Перед останньою чвертю «Старий Луцьк-Університет» володів комфортною перевагою у тринадцять очок.

Два очка із трьохсекундної зони від Салтовця і дальнє влучання Хомича відправили гостей у тимчасовий «нокдаун», однак молоді хлопці Балашова знайшли внутрішні резерви і майже зрівняли рахунок у поєдинку. Після результативних дій Пошаблі, Бондаренка та Болоценка перевага нашої команди становили хитких три очка, однак досвідчені лучани розвинули свій успіх і досягли перемоги з рахунком 70-62. Не останнім фактором у підсумковій перемозі господарів стали феноменальні 96 % влучань штрафних кидків, а також 47 виграних підбирання.

Відзначаємо, що справжнім лідером нашої команди у двох матчах був досвідчений Олег Салтовець: центровий став найкращим за набраними очками, підбираннями і результативними передачами.  Вже посеред тижня, 24 жовтня, наша команда в рамках Кубка України прийматиме «Львівську Політехніку», а через два дні гратиме матч-відповідь у Львові. Сподіваємось, що луцькі вболівальники підтримають хорошу традицію палко вболівати за своїх улюбленців, а наші хлопці віддячать їм хорошими результатами.

 

Рекомендовано

Догори
Підтримати