Львів проти Луцька: анонс матчу «Старого Луцька» проти «Львівської Політехніки»

Львів проти Луцька: анонс матчу «Старого Луцька» проти «Львівської Політехніки»

Вже сьогодні стартує перший матч «Старого Луцька» проти команди з Галичини, а завтра суперники зіграють ще один поєдинок.

Сьогоднішні суперники – багато в чому схожі. Як підопічні Ярослава Зубрицького, так і хлопці Володимира Журжія, окрім завдань турнірних, мають,  без сумніву і локальні завдання. Зокрема, і галичани, і лучани суттєво омолодили склад і роблять ставку на власних вихованців. Як свідчення цього – в розташуваннях команд немає досвідчених бігменів Завадського та Салтовця, протистояння яких запам’яталося по поєдинках у Луцьку. Згадуючи ті матчі, варто зауважити, що команди обмінялися перемогами, а Ярослав Зубрицький у післяматчевих коментарях вказував на відсутність досвіду у своїх баскетболістів і хвалив лідерські та ігрові якості Едуарда Федчука.

Тим не менш, з тих пір пройшло чимало часу і суперники встигли закріпитися на сусідніх позиціях турнірної таблиці, продовжуючи боротьбу за «четвірку». Команда з міста Лева в попередніх матчах билася проти лідера нашої групи «Тернополя-ТНЕУ». Хлопці Зубрицького зуміли продемонструвати непогано результативність в атаці, однак в обох матчах провалилися в захисті, даючи змогу тернополянам набрати понад 100 очок. Після відходу Завадського беззаперечним лідером молодої команди є Денис Тютюнник. Це підтверджує і статистика: форвард «Львівської Політехніки» набирає за гру по 15.2 очок та збирає по 8.9 підбирань. За показником результативних передач лідирує вісімнадцятирічний Богдан Степанченко(3.2 передач за гру).

БК «Старий Луцьк-Університет» останніми тижнями проходить випробування на міцність. Команду залишив досвідчений Олег Салтовець, непросто витримувати фізичні навантаження та постійні переїзди і гравцям, які грають у Суперлізі 3х3. Тим не менш, хлопці Володимира Журжія не здаються, демонструючи локальні успіхи і у результаті, і в тактиці. В попередніх іграх «Старий Луцьк» зустрічався проти дубля «Київ-Баскета». Цікаво, що команди обмінялися перемогами з однаковим рахунком. В тих матчах лучани продемонстрували наявність хорошого тактичного вишколу, запропонувавши супернику високий пресинг, з яким столичні баскетболісти справлялися не завжди. Перед поєдинками з львів’янами головним завданням тренерів було подбати про відновлення гравців. Лідерами нашої команди за статистичними показниками є Володимир Коцько (16.7 очок та 3.7 передач за гру) і Дмитро Швагринський (6.2 підбирань).

«Старий Луцьк» знає як перемагати львів’ян, адже вже має такий досвід цього сезону, тож незважаючи на всі обставини, лучани їдуть в Галичину за перемогою. Перший матч команди зіграють сьогодні о 19.30. Наступний завтра о 12:00. Трансляція – Ютуб.

 

Володимир Журжій, головний тренер БК «Старий Луцьк-Університет»:

«Дуже важкі ці два тижні були. В нас перетиналися змагання Суперліги 3Х3, де постійно бере участь 4-5 гравців нашої команди, а це часті переїзди: Южний, Одеса, Луцьк, Дніпро, Київ. Команда дещо втомилася і функціональні можливості деяких гравців дещо понизилися, зважаючи на такий графік. Однак ми робимо все можливе і напевно десь дамо відпочити тим гравцям, які їздили на матчі баскетболу 3Х3. Після Львова нарешті повернемось до Луцька і будемо мати сталу підготовку, повноцінний тижневий мікроцикл. Тому наше основне завдання перед Львовом – відновити наших провідних гравців.

Рекомендовано

Догори
Підтримати