Курс на столицю: анонс матчу Вищої ліги проти «Київ-Баскета-2»

Курс на столицю: анонс матчу Вищої ліги проти «Київ-Баскета-2»

25-26 січня БК «Старий Луцьк-Університет» двічі зіграє в столиці проти БК «Київ-Баскет-2».

Вже сьогодні команда Володимира Журжія проведе черговий матч в рамках Вищої ліги з баскетболу. Суперником наших хлопців стане дубль «Київ-Баскета». Команди вже зустрічалися в осінній частині чемпіонату у Луцьку. Тоді підопічні Максима Балашова продемонстрували досить непогану гру, однак двічі поступилися господарям.

З тих пір змінилося чимало. Київська команда по ходу сезону зірок не хапала, однак і не була хлопчиками для биття. Як яскравий приклад цього – крайні матчі проти другої команди чемпіонату «Тернополя-ТНЕУ». В першому – «жовті» поступилися всього у два очка, а в другому, який так і не був дограний, станом на момент зупинки гри, перемагали саме юні баскетболісти зі столиці. Максим Балашов знайшов непоганий баланс в грі своєї команди. Лідерами  БК «Київ-Баскет-2» за статистичними показниками є Олександр Сидорук(14.6 очок за гру), Сергій Шевченко(5.7 підбирань) та Ілля Заяць(3.5 передач за гру). В Луцьку гості двічі поступилися нашій команді всього в декілька очок, тож в столиці, без сумніву, намагатимуться реваншуватися.

Як головний тренер лучан, так і його підопічні відзначали схожість суперника минулого та прийдешнього. Як команда з Южного, так і столичні баскетболісти позбирали в свої лави молоді дарування українського баскетболу, більшість з яких – гравці збірних свого віку. Зважаючи на це, лучани розуміють, що в Києві їх очікуватиме агресивний баскетбол на високих швидкостях. В таких умовах не обійтися без широкої ротації. З огляду на такі обставини, позитивним є те, що до стану команди знову приєдналися Андрій Прудяк та Ілля Бедлінський.

Дещо зіпсував план підготовки до київського матчу тур Суперліги 3Х3, в якому взяло участь відразу п’ять основних гравців «Старого Луцька»: «стрітболісти» повернулися в розташування команди лише за день до виїзду в столицю. Незважаючи на це, стрітбольна команда зуміла посісти третє місце, тож її гравці перебувають у хорошому емоційному стані. Не грав у одеському турі Суперліги 3х3 Дмитро Швагринський. Форвард лучан продовжує лікувати пошкодження ноги, яке не дає йому на повну силу проявити свою майстерність. Позитивом є відновлення від хвороб Едуарда Федчука та Олександра Прозапаса. Незважаючи на невдалі матчі в Южному, омолоджена команда Володимира Журжія, яка тепер складається, фактично, лише з місцевих вихованців баскетболу, налаштована перемагати в Києві. Лідерами «Старого Луцька» за статистичними показниками є Володимир Коцько (16.2 очок та3.7 передач за гру) та Дмитро Швагринський (6.1 підбирань за гру).

Перший матч команд відбудеться сьогодні, 25 січня, початок о 17:30. Другий стартує завтра, 26 січня і розпочнеться о 13:00. Трансляція – Ютуб.

Слова:

Володимир Журжій(головний тренер БК «Старий Луцьк-Університет»): «Відзначу, що з нами до Києва їде Ілля Бедлінський. Підготовка була дещо недостатня, враховуючи те, що п’ятеро хлопців тільки вчора приїхали з туру Суперліги 3Х3. Теж саме буде і після матчів проти «Києв-Баскета -2», адже буде знову тур Суперліги 3Х3. Загалом, команда в киян хороша. Там зібрані одні з найкращих молодих гравців свого віку. Очікуємо важкої гри».

Рекомендовано

Догори
Підтримати