«Домашнє» суддівство допомогло БК «Рівне» вдруге перемогти «Старий Луцьк»

«Домашнє» суддівство допомогло БК «Рівне» вдруге перемогти «Старий Луцьк»

Другий матч «спарки» БК Рівне та БК «Старий Луцьк-Університет» відразу дав зрозуміти, що лучани зробили висновки з попереднього матчу. Дмитро Чайковський зумів знайти дієву тактику, яка в поєднанні з мотивацією та стараннями гравців дала результат.
В стартові хвилини матчу «Старий Луцьк» зусиллями Коцька, Глушка та Швагринського забив декілька «ендванів». Окрім цього, варто відзначити, що нашим хлопцям вдавалося добре захищатися і не давати забивати супернику. Коли гра пішла за сценарієм лучан, в перебіг подій на паркеті втрутився тренерський штаб господарів та … судді. Тренери рівнян вдало перелаштували гру своїх підопічних на високий зонний пресинг. Судді ж, як і у вчорашньому поєдинку, знову почали «садити на фоли» гостей, не даючи нашій команді нав’язати силову гру супернику.
Такий перебіг подій на паркеті був сприятливим для місцевих баскетболістів. Шемесюк та Коровяков повели за собою партнерів. Рівняни зуміли вийти вперед. Після серії результативних атак від обох команд на авансцену знову вийшло тріо арбітрів Бабик-Іванов-Дусь: в ігровому моменті судді вилучили з тренерського містка Дмитра Чайковського, який вказав «людям в жовтому» на явну помилку в їх діях. Цікаво, що в схожій ситуації декількома хвилинами пізніше тренеру рівнян «виписали» технічний фол.
Цілком очевидно, що за вимушеної відсутності Володимира Журжія вилучення Дмитра Чайковського повністю поламало план на гру для нашої команди, яка була змушена більшу половину матчу грати без тренера. І без того екстремальні умови посилило те, що відразу чотири ключових баскетболісти «Старого Луцька» мали в своєму пасиві чотири персональних зауваження. Зрештою, досвідчений Андрій Литвененко отримав п’ятий фол та замість тренера керував діями партнерів з лавки для запасних. Справедливості ради варто відзначити й команду господарів, в якої «залітало» на будь-який смак, а відразу шість баскетболістів набрали понад 10 очок.
У підсумку, фінальна сирена зафіксувала рахунок 100-63. Відзначимо, що найрезультативнішим гравцем нашої команди став Володимир Коцько, в активі якого 18 очок. 13 та 12 очок відповідно набрали Глушко та Швагринський. Як би там не було, але Вища ліга з баскетболу лише стартувала, тож наші баскетболісти ще матимуть не одну нагоду потішити вболівальників.

Рекомендовано

Догори
Підтримати