Зробити висновки з Кам’янського, перемогти Кривий Ріг: анонс ігор Вищої ліги

Зробити висновки з Кам’янського, перемогти Кривий Ріг: анонс ігор Вищої ліги

Вже завтра команда Володимира Журжія зіграє перші домашні матчі у рамках другого етапу Вищої ліги.

Вища ліга повертається до Луцька матчами найсильніших колективів. Те, за що наша команда змагалася в першій частині чемпіонату, таки стало реальністю. Підопічні Володимира Журжія пробилися до вісімки кращих команд ліги. В п’ятницю та суботу БК «Старий Луцьк – Університет» зіграє «спарку» проти БК «Кривий Ріг».  Протистояння Луцька та Кривого Рогу вболівальникам запам’яталися ще за часів суперлігових матчів «Волиньбаскета» та «Кривбасбаскета», обох команд на баскетбольній мапі «вишки» немає, однак є колективи, які продовжують їх спортивні традиції.

Підопічні Сергія Корабльова розташувалися на четвертому місці другого групового етапу чемпіонату. В активі криворіжців 7 перемог і так ж кількість поразок. Минулого тижня наші суперники зустрічалися із дублем южненського «Хіміка». В тих поєдинках суперники обмінялися перемогами. Матчі відбулися на домашньому майданчику криворіжців. Відзначаємо, що в складі команди з Дніпропетровщини чимало власних вихованців. Зауважимо, що за гостей грав Володимир Фурман, знайомий луцьким вболівальникам по виступах за «Волиньбаскет», немає вже в розташуванні команди і Валерія Анісімова, який перебрався до Рівного. Згідно із статистикою ФБУ, кращими гравцями криворіжців є Владислав Унгурян(16.9 очок), Владислав Фролов(7.7 підбирань) та Євгеній Сергєйчик(4.5 передач за гру).

«Старий Луцьк» розпочав другий етап виїзними матчами проти «Прометея» – команди, яка, без сумніву, за підбором виконавцем, бюджетом та інфраструктурою є колективом рівня Суперліги. В тих іграх підопічні Володимира Журжія поступилися, однак здобули важливий досвід, граючи проти знаних в Україні майстрів баскетболу, таких як Конате, Загреба, Мальчевський. В матчах проти Кривого Рогу «Старий Луцьк» сподівається реваншуватися за поразки тижневої давності і на це в лучан є власні аргументи у вигляді зіграного складу, майстерних виконавців та власних трибун. На жаль, не допоможе друзям по команді у поєдинках проти криворіжців Дмитро Кунчик, який продовжує лікувати пошкодження, травму руки заліковує Максим Дейна. За статистичними даними лідерами «Старого Луцька» є Володимир Коцько(15.9 очок та 4.5 результативних передачі за матч) та Дмитро Швагринський (6.4 підбирань за гру).

Матчі відбудуться в ОДЮСШ 29 та 30 березня о 20.00 та 10.00 відповідно. Трансляція – Ютуб. Вхід – 30 гривень.

 

Володимир Журжій(головний тренер БК «Старий Луцьк»): «Ми повернулися з важкого виїзду, грали з дуже хорошою командою. Напевно, не помилюся, якщо скажу, що вони будуть чемпіонами Вищої ліги. Дуже важкими психологічно є такі поразки. В цих матчах хочемо реабілітуватися перед собою та вболівальниками. Команда Кривого Рогу зайняла друге місце в тій групі, а там була дуже хороша конкуренція. Вони демонструють хорошу гру, дивилися відео з матчами суперників, а загалом готуємось в звичному режимі до цих матчів».

Рекомендовано

Догори
Підтримати