Випробування «напівсуперліговим» «Прометеєм»: анонс матчів Вищої ліги

Випробування «напівсуперліговим» «Прометеєм»: анонс матчів Вищої ліги

Вже сьогодні команда Володимира Журжія стартує у другому груповому етапі Вищої ліги.

«Старий Луцьк» заслужив, аби подарувати своїм вболівальникам баскетбольну весну. Наша команда зуміла здобути таку важливу перемогу над «Говерлою». Лучани поступилися в першому матчі, однак зуміли продемонструвати фірмовий характер у вирішальній грі. Вже у першому поєдинку наступного етапу на підопічних Володимира Журжія очікує непросте випробування одним з фаворитів розіграшу Вищої ліги – кам’янським «Прометеєм».

Серія з 28-ми перемог поспіль: напевно лише цим фактом можна дуже добре охарактеризувати суперників нашої команди. Підопічні Дмитра Маркова надвпевнено виграли свою групу, перемігши у 31-му матчі. Єдину поразку «Прометеєві» завдала однойменна команда з Маріуполя. Цікаво, що ця поразка припала саме на домашній матч старту групового турніру. Маріуполь, до слова, також забронював собі місце у вісімці кращих команд «вишки».

В останніх матчах першого групового етапу команда з Дніпропетровщини двічі перемогла миколаївський «Ніко-Баскет», хоча ті поєдинки для хлопців Маркова складалися не так просто. Як підтвердження цього – овер-тайм і дуже конкурентний підсумковий рахунок. Саме поєдинки з «Ніко-Баскетом» та згаданий матч проти «Маріуполя» можуть стати хорошими прикладами для лучан за рахунок чого можна перемогти суперників. За статистичними показниками лідерами «Прометея» є Макс Конате(19.6 очок та 10.7 підбирань за гру) і Ханнах Шакур (7.1 передач за гру). Алфьоров, Загреба, Мальчевський та інші гравці «Прометея» мають чималий досвід ігор у змаганнях найвищого рівня, а сама команда, скоріш за все, вже у наступному сезоні гратиме у Суперлізі.

Гравці «Старого Луцька» перебувають в хорошому настрої після переможного матчу проти «Говерли». В тому поєдинку, напевно, не варто виокремлювати когось одного: на радість тренерському штабові та вболівальникам лучани потужно зіграли командно. У хорошій формі перебувають лідери «Старого Луцька» – Федчук, Коцько, Швагринський та Глушко. На жаль, не поїхав на виїзні поєдинки захисник Дмитро Кунчик, якого продовжує турбувати травма коліна.

Сайт «Прометея» також анонсував поєдинок проти «Старого Луцька», однак не обійшлося без курйозів. Лідером нашої команди суперники продовжують вважати …Олега Салтовця, який вже декілька місяців як не грає за Луцьк. Досвідченого бігмена в складі лучан вже немає, проте повернувся в рідне місто центровий Максим Дейна, який з кожним матчем демонструє все кращу гру. Як підтвердження цих слів – «дабл дабл» в матчі проти «Говерли». Лідерами «Старого Луцька» за статистичними показниками є Володимир Коцько(15.8 очок та 4.6 передач за гру) і Максим Дейна(7.3 підбирань).

«Наша команда заслужила, аби пройти до наступного етапу. Починати його ми будемо з невтішною різницею перемог та поразок, однак для хлопців дуже важливо спробувати себе на фоні сильних команд з іншої групи. Той же «Прометей», який за рівнем та підбором гравців, фактично, є командою рівня Суперліги. Незважаючи на це, нам важливо покращувати свою гру і демонструвати свої вміння», – розповів після поєдинків з «Говерлою» Володимир Журжія.

Перший поєдинок команди зіграють сьогодні, о 17:00. Другий матч відбудеться завтра, 24 березня, і стартує о 14:00. Трансляція – Ютуб.

 

 

 

Рекомендовано

Догори
Підтримати