Випробування лідером: анонс матчів Вищої ліги проти БК «Тернопіль-ТНЕУ»

Випробування лідером: анонс  матчів Вищої ліги проти БК «Тернопіль-ТНЕУ»

Команда Володимира Журжія спробує взяти реванш у БК «Тернопіль-ТНЕУ».

Вища ліга  України з баскетболу досягнула свого апогею. Команди поступово наближаються до завершення групового етапу, дехто вже забезпечив собі місце у зоні плей-офф, інші – до останнього ведуть боротьбу за заповітну четвірку. Серед таких команд – баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет». Цього вікенду хлопці Володимира Журжія поміряються силами із давніми знайомими із сусіднього обласного центру – БК «Тернопіль-ТНЕУ». Підопічні Дмитра Забірченка вже забезпечили собі місце в четвірці і ведуть заочну боротьбу за перше місце в групі з БК «Рівне».

В грудні минулого року суперники зустрічалися в Тернополі. В тих матчах лучани зуміли нав’язати боротьбу лідерам чемпіонату, однак двічі поступилися з рахунком 73-64, 92-76. Минулих вихідних тернополяни відпочивали. Попередні ігри команда зіграла проти аутсайдера чемпіонату дніпровського «Інваспорт» і прогнозовано здобула дві впевнені перемоги. Гості мали більше часу підготуватися до матчів в Луцьку та, зрештою, більше днів для відновлення. Перевагою баскетболістів з Тернополя може стати наявність рівноцінної ротації, фактично, на всіх позиціях. Для прикладу, до минулорічних лідерів нападу Бречка та Одажиу доєдналися досвідчені Ворнік та Нікітін. Відзначаємо у складі гостей і екс-гравця «Волиньбаскета» Олега Рудакова, який є кращим в команді за кількістю підбирань(8.8 підбирань за гру). За іншими статистичними показниками лідером є Микита Найко(16.7 очок та 6.2 передач за гру).

Гравці «Старого Луцька» перебувають в умовах надщільного графіку. За останній тиждень хлопці встигли двічі переможно зіграти проти «Інваспорту», 4 гравці команди з’їздили на тур Суперліги 3х3, а вже сьогодні стартує двохматчева дуель проти «БК Тернопіль». Не варто забувати і про те, що вже за декілька днів в Луцьку відбудеться черговий тур Суперліги 3х3, де знову в складі «Промбудсфери» гратимуть гравці «Старого Луцька». Розповідаючи про підготовку до ігор проти Тернополя, головний тренер команди Володимир Журжій акцентував увагу на тому, що на останніх тренуваннях відразу чотири гравці основного складу тренувалися за обмеженим графіком – їх участь у найближчих поєдинках під питанням. Незважаючи на це, лучани налаштовані боротися за перемогу. В «Старого Луцька» є свої тактичні напрацювання, низка гравців високого рівня,фактор домашніх трибун, а ще – «козир в рукаві», який для багатьох стане несподіванкою. Лідерами «Старого Луцька» за статистичними показниками є Володимир Коцько(15.9 очок та 4.4 результативних передач за гру) і Дмитро Швагринський (6.5 підбирань за матч).  Відзначаємо і хорошу форму та чудові лідерські якості капітана команди Едуарда Федчука.

Перший матч суперників відбудеться сьогодні, 23 лютого. Початок о 19:00. Другий поєдинок команди зіграють в неділю, 24 лютого. Старт о 11:00. Місце – обласна ДЮСШ( вул. Шевченка, 3). Трансляція – 12-й канал.

 

 

 

 

 

 

 

Рекомендовано

Догори
Підтримати