Вояж за плей-офф: анонс матчу проти БК «Хімік-2»

Вояж за плей-офф: анонс матчу проти БК «Хімік-2»

Найближчими вихідними у Южному зустрінуться сусіди у турнірній таблиці БК «Старий Луцьк-Університет» та БК «Хімік-2».

Команди вже зустрічалися в жовтні минулого року. Обидва матчі запам’яталися рівною грою, а суперники обмінялися перемогами. Свої крайні матчі «Старий Луцьк» зіграв проти географічних сусідів з «Рівного». Команда Володимира Журжія двічі поступилася, але налаштована будь-що реабілітуватися в Южному. Господарі ж цілеспрямовано готувалися до «Старого Луцька». Востаннє в рамках Вищої ліги підопічні Олександра Пащенка зіграли ще в кінці грудня проти «Тернополя»: в тих поєдинках суперники обмінялися перемогами.

До звітного матчу команда з Одещини підходить з суперечливими новинами. З однієї сторони, «Хімік-2» посідає поточне третє місце в своїй групі, поступаючись лідерам чемпіонату БК «Рівне» та БК «Тернопіль-ТНЕУ». Однак останнім часом фігурувало чимало інформації про значні фінансові проблеми южненських баскетболістів, говорилося навіть про зняття команд з чемпіонатів. Тим не менш, як команда Олександра Пащенка, так і основа «Хіміка» продовжують брати участь в першостях і є серед лідерів своїх чемпіонатів.

В порівнянні з матчами в Луцьку до розташування южненців повернувся  один з лідерів команди Шорсткий. «Біло-зелені» мають позитивні показники: в активі «Хіміка-2» 12 перемог та 6 поразок. Лідерами команди за статистичними показниками є Денис Клевзуник(17.6 очок та 6.9 підбирань за гру) та Ілля Шавгаров (4.9 передач) за гру.

БК «Старий Луцьк», незважаючи на прикрі невдачі у поєдинках з рівнянами, боротиметься за заповітну четвірку. У тих матчах хлопці Володимира Журжія моментами непогано виглядали в захисті і виграли підбирання, однак через надмірне бажання дещо «перегоріли» і продемонстрували низьку результативність.

Як і напередодні матчів проти «Рівного», все ще хворіє капітан лучан Едуард Федчук, продовжують лікувати пошкодження Дмитро Швагринський та Володимир Коцько. Цікавим фактом є те, що до «Старого Луцька» приєднався  захисник Дмитро Кунчик, який має досвід виступів за «Хімік-2». Лідерами лучан за статистичними показниками є Олег Салтовець (17.1 очок та 11.9 підбирань за гру) та Володимир Коцько (3.9 передач).

Напередодні виїзду до Южного про підготовку БК «Старий Луцьк-Університет» розповів головний тренер команди Володимир Журжій:  «Готуємось в звичному режимі, однак продовжує лікуватися Едуард Федчук. Якщо не зважати на цей факт, то готуємось в тому ж режимі. Ми стараємось гравців психологічно не накручувати. Це звичайний тур, нам треба показати те, що ми можемо і тренуємо. Для нас кожна гра, зважаючи на бажання потрапити в четвірку, як остання. Однак як показав матч з Рівнем, коли занадто емоційно напружуватися – можна перегоріти. Команду з Южного ми знаємо, молоді хлопці, які агресивно грають. Будемо намагатися перемогти».

Про важливість матчів в Южному говорив і захисник Володимир Коцько: «Після домашніх поразок всі засмучені, але я думаю, що ми зберемось і будемо грати тільки на перемогу. Якщо не зможемо перемогти в Южному – розраховувати на плей-офф буде важко. Продовжує боліти нога. В грі це не відчувається, але після матчу велика втома і невеликий біль. Однак тренуюся в звичному режимі зі всією командою».

Перший матч команд відбудеться в суботу, 19-го січня. Поєдинок розпочнеться о 17:30. Друга гра відбудеться в неділю: старт о 11:00. Трансляція: Ютуб.

Рекомендовано

Догори
Підтримати