Переможний дубль: «Старий Луцьк» повторно обіграв «Львівську Політехніку»

Переможний дубль: «Старий Луцьк» повторно обіграв «Львівську Політехніку»

Лучани вдруге перемогли суперника зі Львова на власному майданчику.

Ще перед початком матчу на вболівальників «Старого Луцька» очікувала неприємна новина: пошкодження в першій грі отримав Андрій Співак, тож звітний поєдинок він, як і Петро Глушко, пропускав. В порівнянні з вчорашнім поєдинком суперники розпочали жвавіше, частіше влучаючи у кільце. При цьому, гості захопили лідерство завдяки дальнім кидкам Левченка та Степанченка.

Господарі не знітилися і швидко відновили статус кво: по-капітанськи відповідальність на себе взяв Едуард Федчук, який спочатку «пристрілявся» з середнього кидка, а потім влучив здалеку. В команди Ярослава Зубрицького відповідав Данило Кич, який декілька раз поспіль забив у проході. За півтори хвилини до кінця десятихвилинки лідирували «зелені», але Гуцалюк та Хомич відіграли відставання, а Дейна вивів «Старий Луцьк» вперед – 20:18.

На старті другої чверті Володимир Журжій спробував зіграти «здвоєним центром» в особі Дейни та Шевчука і це давало свої плоди. Молоді центрові нашої команди здобули декілька важливих очок. 5 очок протягом двох атак нашій команді приніс Андрій Гуцалюк. У львів’ян «ендваном» відповів Биков. Тим не менш, Коцько довів перевагу «Старого Луцька» до двохзначної, а через декілька атак господарі лідирували вже на 14 очок. Не  встигли гості скоротити відставання до 6-ти очок як «трьоху» влучив Федчук – 44-35.

Після перерви обидві команди часто  шукали щастя у дальніх кидках, однак це виходило з перемінним успіхом. Тим не менш, господарі зуміли довести свою перевагу до 17-ти очок. Львів’яни намагалися не відпустити наших гравців і дещо скоротили різницю в рахунку – 63-50 перед останньою чвертю.

В четвертій десятихвилинці активно заграв Дмитро Швагринський, який зібрав чимало підбирань та забив декілька важливих очок. В гостей активно грав Клебан, який ще з початку матчу перебував на фол-траблі(загроза завершити гру через перебір фолів), але від того грав не менш активно. Тим не менш, наші хлопці не дали супернику наблизити у рахунку, довівши матч до впевненої перемоги 76-64.

Відзначаємо, що на останню хвилину ігрового часу Володимир Журжій випустив на майданчик наймолодших гравців у ростері «Старого Луцька». Миколу Єфімчука та Андрій Шептицького. Перший – встиг дебютувати у Вищій лізі у вчорашній грі , провівши декілька секунд на майданчику, а для другого офіційним дебютом є саме сьогоднішній поєдинок. Прикрим моментом є продовження «пошесті» травм, окрім Глушка та Співака, пошкодження отримав Денис Тютюнник, який не дограв матч. У складі «Старого Луцька» відзначаємо 18 очок Едуарда Федчука та «дабл-дабл» Максима Дейни(12 очок та 12 підбирань).

Текст – Андрій Мошкун

Рекомендовано

Догори
Підтримати