«Волинське дербі»: частина перша (анонс матчу проти БК «Рівне»)

«Волинське дербі»: частина перша (анонс матчу проти БК «Рівне»)

Вже цими вихідними «Старий Луцьк» проведе матчі проти  принципового суперника – однойменної команди з Рівного.

Після невеличкої паузи Вища ліга знову тішитиме вболівальників баскетболу низкою цікавих протистоянь. Без сумніву, одне з найцікавіших відбудеться в Рівному, де зустрінуться команди із сусідніх обласних центрів – суперники, які дуже добре знають одне одного, але від цього їх матчі ще запекліші та напруженіші.

Цікаво, що команди вже зустрічалися в товариському матчі, готуючись до нового сезону. Однак ця гра скоріше дала тренерам можливість оцінити поточний стан своїх підопічних перед стартом Вищої ліги, і аж ніяк не спонукала до глобальних висновків про команду-суперника на фоні неоптимальних кондицій.  Цього вікенду буде по-іншому. Баскетболісти зіграють офіційний матч, де найголовнішим буде саме результат.

Команда Михайла Переверзія дещо підкоригувала свій «ростер» перед початком сезону. БК «Рівне» підсилився Максимом Лук’яновим,  гравцем хорошого рівня з непоганими регаліями. Розташування рівнян залишили лідери команди у минулому чемпіонаті – Кісільчук, Анісімов та Нємцу. Немає в складі команди і досвідченого Дубнюка. Тим не менш, тренерський штаб може розраховувати на вдале поєднання досвіду Коров’якова та Герасимчука і молодості місцевих вихованців баскетболу. Зрештою, це непогано спрацьовувало на старті «вишки» – команда виграла всі 6 поєдинків і єдина з нашої групи ще не знає гіркоти поразок, тож господарі будуть налаштовані продовжити безпрограшну серію перед власними вболівальниками.

Старт чемпіонату для «Старого Луцька» видався непростим. В трьох двоматчевих протистояннях наша команда зуміла виграти рівно половину поєдинків. Тим не менш, саме підопічні Володимира Журжія завдали перших поразок у сезоні для «Тернополя» та «Хіміка-2». На черзі БК «Рівне»?

Лучани мали час для відновлення кондицій та інтенсивно готувалися до принципового протистояння.  Склад «Старого Луцька» підсилили Андрій Співак та Денис Тютюнник, непогану форму набрали лідери нашої команди на чолі із Швагринським та Федчуком. З хорошим настроєм з розташування збірної U-23 баскетболу 3х3 приїхав Володимир Коцько: його команда стала переможцем стартового туру Суперліги.  Лучани в порівнянні з минулорічними поєдинками стала сильнішими, що в фізично-функціональному, що в тактично-ігровому плані, тож підопічні Володимира Журжія спробують взяти реванш у рівнян і повернутися до Луцька у хорошому настрої.

Перший матч команди зіграють в суботу, 30-го листопада, початок о 17:00. Наступний в неділю, 1-го грудня. Старт о 13:00. Місце: місто Рівне, спорткомплекс ДЮСШ № 4(Фабрична 7), трансляція – Ютуб.  Гравці «Старого Луцька» очікують на підтримку своїх вболівальників на трибунах та під час перегляду трансляції.

 

Едуард Федчук(капітан БК «Старий Луцьк»): «Матчі проти Рівного завжди дуже принципові. В минулому сезоні рівняни перемогли. У цьому сезоні ми хочемо показати, що не слабші. В них оновився склад, але кістяк команди вдалося зберегти, тож впевнений, що легко нам не буде. Будемо «рубатися» до останньої секунди. В Рівного дуже хороша публіка, яка завжди підтримує свою команду. Ми добре знаємо один одного, всі сильні і слабкі сторони. Основне – показати хорошу гру і я впевнений, що буде класний результат».

 

Текст – Андрій Мошкун

Рекомендовано

Догори
Підтримати