«Коли граємо в свій баскетбол – здатні обіграти будь-яку команду», – Володимир Журжій

«Коли граємо в свій баскетбол – здатні обіграти будь-яку команду», – Володимир Журжій

На першому груповому етапі Вищої ліги зіграно половину матчів. За підсумками екватору чемпіонату «Старий Луцьк» – серед лідерів своєї групи. Про проміжні підсумки, підсилення команди та чимало іншого спілкуємося з головним тренером команди Володимиром Журжієм.

Володимире Івановичу, зіграно, фактично, половину першого, групового,  етапу Вищої ліги. Коротко, декількома реченнями, охарактеризуйте, як оціните цю частину сезону?

  • Якщо проаналізувати результати команди, то є декілька матчів, які ми повинні були вигравати. Є поєдинки, в яких ми не зуміли добре проявити себе в кінцівці і не взяли те, що повинні були взяти. Звісно, мені хотілося б, що б ми були вище у турнірній таблиці і ми могли там бути. Взяти хоча б другу гру у Рівному, де в нас була така дещо трагічна кінцівка матчу. Цей список можна продовжувати, але ще попереду друге коло. В нас буде достатньо ігор, щоб на майданчику довести, що ми сильніші за деякі команди. В колектив додалося декілька гравців, але їм потрібен час на адаптацію. Тим не менш, стало легше, адже тепер в команди довша лавка запасних. Потрібно займати чим вище місце, щоб мати в серії плей-офф перевагу свого майданчика.

Після кожного матчу ми по гарячих слідах аналізуємо причини перемог та невдач. Яка перемога запам’яталася Вам найбільше і за яку з поразок особливо прикро?

  • Напевно, досить хорошою була перемога над «Тернополем» в гостях. Можливо, для когось вона була неочікуваною, але не для мене. Коли ми граємо в свій баскетбол – здатні обіграти будь-яку команду. Прикрою була домашня поразка від дубля «Хіміка». Я не очікував такого результату.

Прикрою була і поразка на старті чемпіонаті у Кам’янці-Подільському. Чи можна говорити, що в цьому матчі, та й в деяких інших поєдинках нам бракувало двох досвідчених гравців в заявці, яких, ми, на жаль, не можемо вносити у заявку на матчі через регламентні обмеження? 

  • Звичайно. В нас додалися якісні гравці і через різні причини ми не можемо використовувати всіх баскетболістів. До того ж нас постійно переслідують травми. Звісно, баскетбол контактна гра і без цього ніяк. Якщо брати цю гру з «ДіДіБао», то в нас була досить обмежена лавка запасних і десь не вистачило нам гравців. Я дуже задоволений, що до «Старого Луцька» приєдналися троє гравців, які нам додали варіативності. Я б не хотів, щоб хлопці грали по 40 хвилин протягом всього чемпіонату. Можливо, деякі матчі так можна зіграти, але потім в кінці чемпіонату наші лідери будуть з травмами як це було у минулому сезоні. Зараз ми намагаємося проводити активну ротацію.

Згадали про завершення минулогічного чемпіонату. В порівнянні з минулим сезоном дещо відрізнятиметься другий етап Вищої ліги. Команди відразу зіграють серію плей-офф. Окрім цього, низка наших гравців вже не гратиме у Суперлізі 3Х3. Наскільки такі зміни є зручнішими для гравців та тренерів?

  • Ми зробили висновки з минулого сезону. В нас ще є Аматорська баскетбольна ліга Луцька. Це дуже важливий чемпіонат для розвитку регіонального баскетболу і наші гравці продовжуватимуть у ній грати. Дійсно, цьогоріч було офіційне запрошення для команди «Промбудсфера» для участі у Суперлізі 3х3. Але було прийнято рішення сконцентруватися на змагання у Вищій лізі. Стосовно формату Вищої ліги, то, як на мене, цей формат зручніший і цікавіший.

Минулоріч Прометей був явним лідером чемпіонату і поразки цієї команди сприймалися скоріше як випадковість, ніж закономірність. Цьогоріч «Старий Луцьк» вже обіграв «Тернопіль» на виїзді і був дуже близький до перемоги у матчах з Рівнем. Чи готова наша команда цьогоріч не просто давати бій, а й перемагати найкращі команди і можливо навіть замахнутися на медалі чемпіонату?

  • Дійсно, коли ми граємо у свій найкращий баскетбол, то можемо давати результат. Наше завдання, щоб ми такі перемоги здобували стабільно. Вважаю, що нам це по силах.

Не можу не уточнити про гравців, які приєдналися до нашої команди. Чи задоволені Ви підсиленням команди?

  • Хлопці добре підсилили нашу команду. В нас з’явилася варіативність, ми можемо міксувати склад: грати «маленьким» складом, або підсилювати передню лінію. Кожен з них непогано влився до нашого колективу.

Якщо проаналізувати підсилення «Старого Луцька», то прийшли гравці, фактично, на всі позиції, окрім, центрового. Чи варто чекати гравця на цю позицію?

  • На сьогоднішній день ми обходимось тими гравцями, які є. Але в майбутньому я не виключаю появи у нас високого гравця. На цей момент ми граємо тими, хто в нас є в розташуванні.

Ви не любите говорити про когось з гравців окремо, а як щодо загалом команди? «Старий Луцьк» існує вже третій рік. Чи задоволені Ви командним прогресом?

  • Ми ідемо своїм шляхом. Мене як тренера цікавить поступовий рух вперед. Наш клуб розвивається у всіх напрямках. І в організаційному, і в спортивному. Мене цікавить, щоб цей прогрес був постійним. Якщо він буде стабільним, то все у нас буде добре

Які завдання на цей сезон у керівництва та тренерів перед командою на другу частину сезону?

  • Потрібно перемагати у кожній грі. Ми постійно про це говоримо і акцентуємо на цьому увагу. Дуже б хотілося потрапити у четвірку і поборотися за медалі. Це такі глобальні завдання для нас і я вважаю, що якщо ми будемо показувати свій найкращий баскетбол – воно нам під силу.

Розмовляв Андрій Мошкун

Рекомендовано

Догори
Підтримати